femmeDe beelden van Maria Willems zijn te zien van zaterdag 4 april tot en met zondag 10 mei 2015 in de vitrines van het Raadhuis te Ravenstein

MARIA  WILLEMS – LANGEN

Maria Willems uit Ravenstein exposeert beelden gemaakt uit steen. Voor 20 jaar terug is zij diverse cursussen gaan volgen om de kunst van het vormgeven eigen te maken. Tijdens deze periode ging haar voorkeur uit naar grote rondbuikige objecten. De keramische werken werden vaak raku gestookt. De laatste 15 jaar werkt zij voornamelijk met steen. De werken zijn doorgaans realistisch van vorm en ze streeft er naar om zoveel mogelijk spanning in het object te leggen. Het werken naar een thema ervaart Maria als een extra uitdaging.

 

 

familie springstone
.Inspiratie

De grootste inspiratiebron voor Maria is mens en dier. Soms zoekt ze gericht stenen uit die haar de kans geven om hieruit ronde en organische vormen te hakken. Ook ontstaan er objecten waarvan de oorsprong wordt ontleend aan de unieke vorm van een steen. Vooral een cursus bij Alice Musarara insprireerde haar voor deze techniek.
 

 

vogel springstone.
Afwerking en opstelling

Maria werkt haar objecten meestal geheel of gedeeltelijk glad gepolijst af. Door ze verder met was te behandelen worden de in de steen liggende kleuren opgehaald en een mooie zachte huid verkregen. Ze heeft enkele beelden gemaakt waarbij een extra dimensie wordt verkregen door de inval van het licht. Ze heeft geen pretenties met te gezochte titels bij haar beelden. Sterker nog u mag bepalen wat u ziet.