Tentoonstelling ‘Een kranig korps in Ravenstein’

Historische blik op 125 jaar Stadsharmonie Oefening Baart Kunst

Tentoonstelling 'Een kranig korps in Ravenstein' georganiseerd ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de Stadsharmonie Oefening Baart Kunst (OBK)

een kranig corpsDeze tentoonstelling, genoemd naar de titel van het jubileumboek, geeft een historische blik op 125 jaar OBK. Ook de geschiedenis van de Ravensteinse gemeenschap gedurende deze periode komt uitgebreid aan bod.
Op 15 mei 1890 begint een aantal middenstanders en ambachtslieden een fanfare, die de kunst en het plezier van de instrumentele muziek hoog in het vaandel heeft staan. Eindelijk komt er wat leven in het stille stadje in een moeilijke tijd. Door het opluisteren van vrijwel alle burgerlijke en religieuze festiviteiten heeft OBK zich een onmisbare plaats verworven als muzikaal instituut en een grote verbondenheid met Ravenstein tot stand gebracht en in ere gehouden.

De tentoonstelling toont evenals het jubileumboek de rijke historie en wederwaardigheden aan de hand van foto's, illustraties en attributen.

Tijdens de weekenden zijn leden van OBK aanwezig die een toelichting kunnen geven op deze bijzondere tentoonstelling. Tevens is dan het jubileumboek voor €27,50 te koop.

Dit boek is nu ook al buiten de tentoonstelling te koop in Ravenstein bij het Toeristisch Informatiecentrum, ‘t Postkantoor, Van Tilburg Mode en Wijnkamer Heessen.

Vanaf zondag 17 mei t/m zondag 14 juni 2015

Locatie: Het Raadhuis, St. Luciastraat 2, Ravenstein.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.30 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.