Expositie aquarellen van Theo Poort en Keramiek van Greet Frequin-Schut

 Theo Poort

poort5poort3In het raadhuis van Ravenstein zijn van 20 juni tot 19 juli een twintigtal aquarellen van de Osse kunstschilder Theo Poort te bezichtigen. Het gaat voor het merendeel om recent werk, met name de serie aquarellen die hij in 2014 maakte  van objecten in Ravenstein. Zo vindt de toeschouwer de stadspoorten, het Raadhuis met zomers terras, verschillende uitzichten op de Luciakerk, de Molen en  huizen aan de Maasdijk.  De serie over Ravenstein is aangevuld met aquarel  van andere pittoreske Brabantse plekjes. Het werk is  van dinsdag t/m zaterdag te bezichtigen , van 10.00- 16.30 u,en zondag  van 11.00 – 16.00 u. Vrije toegang.

 poort4Theo Poort werd geboren op 23 september   1948 in Margate (GB). Naast zijn loopbaan als onderwijzer (1970-2011) volgde hij de L.O. Tekenopleiding te Weurt. Daarna leidden studie van aquarelleren en experimenten  met ecoline en spattechniek tot  zo’n dertigtal exposities.( In september 2015 exposeert Poort in Ervy-le-Chatel (Fr.) aquarellen van de Aube-streek, Champagne –  Ardennes.)

Hij aquarelleert in een realistische, een tikje romantische stijl, met veel oog voor  detail en sfeer:  toch blijft het  hoofdonderwerp altijd ondergeschikt aan het geheel van de compositie.  Een andere tak van  zijn werk als kunstschilder is het aquarelleren in opdracht:  woonhuizen, boerderijen, maar ook zeer uiteenlopende andere items  zoals een hondenportret , een  plezierjacht…                                                                                                                                                                                                        

De expositie in het Raadhuis van Ravenstein  toont  20 kleinere en  middelgrote aquarellen, waarvan 13 het schilderachtige Ravenstein als onderwerp hebben.  Men  vindt onder andere  de stadspoorten, de molen, de Luciakerk vanuit verschillende hoeken, de Maasdijk  en  het Raadhuis met zomerterras.  De overige aquarellen geven beelden weer van  andere mooie plekken in  Brabant en Gelderland.

Wilt u meer van  de schilder en zijn werk weten, bezoek dan zijn website: www.uwhuisinaquarel.nl Telefoon: 0412-631153

Greet Frequin-Schut

greet keramiek beelden 2015-04-18 002In de vitrines staan in dezelfde periode keramische werken  van Greet Frequin-Schut. Ze maakt beelden of vazen, ‘recht uit het hart’. Het is inmiddels een grote hobby geworden. Greet Frequin werkt ook in opdracht; men kan dan zelf de omvang en kleur van keramische werken bepalen.