Keramiek van Ria Kieft- van der Heijden

In het raadhuis van Ravenstein zijn van za 25 juli/zo 30 augustus
Ria Kieft- van der Heijden, geboren te Vorstenbosch en in 1985 naar Oss verhuisd.
Mijn keramiekleven begon in 1987 met een cursus keramiek aan de Vrije Academie in Oss, onder de inspirerende leiding van Koos Boermans.
Daarna volgden er nog lessen bij:
– De Artist in Lith o.l.v. Willem Steenbeek.
– Bij Atelier Advaita o.l.v. Rop Luypen
– En vele jaren bij Pieter Brueghel te Veghel, waar ik lessen volgde bij Carla Teer.
ria kieft

Mijn fascinatie voor vazen komt in mijn werk tot uiting. Al mijn vazen/objecten worden handmatig opgebouwd en het neemt dan ook een langere periode in beslag om deze te maken.De vazen/objecten worden na de biscuitbrand ( 900 graden C.) met onderglazuur gedecoreerd en afgewerkt met een transparant glazuur waarna ze opnieuw gestookt worden op 1040 graden C.Om zelf de vorm/decoratie en kleur te kunnen bepalen geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en voldoening.


Alle vazen/objecten zijn unica