AMSTERAM DUO

‘Danse macabre’, een spannende reis

Uniek concert  VAN AMSTERAM DUO

Jeanine (viool) en Vincent van Amsterdam (accordeon)

in de Garnizoenskerk van Ravenstein

16 Van Amsterdam Duo - Eline de Jong

Van Amsterdam Duo ,een unieke combinatie van accordeon en viool, brengt zondag 4 oktober een verrassend programma in de Garnizoenskerk van Ravenstein. In Dans macabre’ nemen zij u mee op een spannende reis. De duivel is in ons midden, die eerder componisten inspireerde zoals Tchaikovsky en Saint-Saëns. In sprookjes, mythes en dodendansen komt onze gehoornde vriend  langs. Kobolden, skeletten en sinaasappelen hebben elk hun eigen dans. Het Van Amsterdam Duo bestrijdt de duivel met een sarcastische glimlach en een knipoog, zodat u toch nog veilig thuis komt!

 

Vincent en Jeanine van Amsterdam weten met hun perfect samenspel en hoogwaardige interpretatie het publiek aan zich te binden. Broer en zus wonnen  diverse concoursen in binnen- en buitenland. In 2009 waren zij één van de finalisten op het Prinses Christina Concours. Tijdens de Coupe Mondiale 2010 in Kroatië behaalden zij de 3e prijs en in 2012 de 1e prijs op het prestigieuze internationale Akkordeonwettbewerb Klingenthal. In Nederland is het Van Amsterdam Duo onder meer te beluisteren tijdens het Janine Jansen Festival in Utrecht, het Grachtenfestival en Sail Amsterdam.

 

Vincent van Amsterdam (1989) was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en van de International Young Musicians Competition in Milaan (2009). Hij studeerde in 2012 aan het Conservatorium van Tilburg Cum Laude af en ontving de vakjuryprijs van het Nederlands Conservatorium Concours in 2014. Momenteel vervolgt Vincent zijn Masterstudie in Tilburg en geeft regelmatig concerten in binnen- en buienland, zowel solo als in kamermuziek verband. Hij is een groot promotor van de accordeon.

Jeanine van Amsterdam (1992) behaalde als soliste in 2005 de 1e prijs op het Interprovinciaal Concours. Sinds 2010 studeert zij aan het Conservatorium Amsterdam bij Peter Brunt. In 2013 nam Jeanine met succes deel aan het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en behoorde in de 2e ronde tot de laatste 8 kandidaten. Momenteel maakt Jeanine deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest en was in de zomer van 2012 concertmeester. Dit jaar speelt zij in enkele projecten van de NedPho Academie.

Jeanine heeft een strijkstok in bruikleen van het NMF, een Ch.J. Collin-Mezin, (±1910).

 

Zondag 4 oktober 2015. Aanvang 15.30 uur, de kerk is open om 15.00 uur

Locatie: Garnizoenskerk, St. Servetstraat 1, Ravenstein

Toegang 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Vriendenpas geldig