Bach’s Circle door Lautenwerk: Giulio Quirici en Isabel Favilla

Quirici  Favilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 28 februari brengt het internationaal bekende Lautenwerk “Bach’s circle”, een intiem en kleurrijk recital ter ere van Johann Sebastian Bach vanuit een uniek gezichtspunt: de cirkel van zijn muzikale vrienden en familie. Via deze virtuoos instrumentale muziek en eerdere inspiratiebronnen omlijnt Lautenwerk het muzikale pad van Johann Sebastian Bach en de langdurige erfenis die hij als componist naliet.

Aanvang 15.30 uur in de Garnizoenskerk van Ravenstein.

Tijdens de pauze en na afloop van dit concert is er gelegenheid onder het genot van een drankje vragen te stellen aan de musici. Entree 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Vriendenpas geldig. Reservering is mogelijk via e-mail: secretariscultuurravenstein@gmail.com.

Lautenwerk:      Giulio Quirici      theorbe en luit
                           Isabel Favilla      voice flute en blokfluit

Lautenwerk is opgestart door de jonge Italiaanse luitspeler Giulio Quirici, met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit. Met het subtiele geluid en grote expressiviteit is de luit inspiratie voor een kleurvol ensemble. De naam ‘Lautenwerk’ betreft een hybride Barokinstrument met toetsen en luitachtige strings: een echt symbool van experimentatie in muziek! 

De uit Italië afkomstige Giulio Quirici  trad al op tijdens de voornaamste festivals voor barokmuziek in Europa, waaronder Grachten Festival,  het festival Oude Muziek Utrecht, het Festival d’Ambronay, de Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Pavia Barocca, Modena Grandezze & Meraviglie, Fabulous Fringe, Musica Antiqua Fringe te Brugge en vele andere. Hij speelde in orkesten met dirigenten als Frans Brüggen, Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent. In 2014 won hij met Radio Antiqua de Händel Competiton Prize in Göttingen, Duitsland. 

Isabel Favilla, geboren in Brazilië, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2007 behaalde ze een master in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Met Radio Antiqua won ze de jury- en de publieksprijs van de Göttingen Historical Music Competition in 2014 en ze was Artist in Residence aan het Collegio Ghislieri van Pavia (Italië) en het Centre Culturel de Rencontre van Ambronay (Frankrijk). Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Ze trad op met onder meer de dirigenten Fabio Bonizzoni, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dobrecht. U kunt haar beluisteren in opnamen door Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barocca de Juiz de Fora en Les Muffatti.Van 2010 tot 2013 nam ze als musicus deel aan de Memorabele Momenten Foundation (Amsterdam). Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam.