Expositie ‘Sleutelwerken’ van kunstenaar ToPé en kunstgenootschap “De Nieuwste Ploeg”

Sleutelwerk

 

 

 

 

 

 


Van 2 april t/m 16 mei 2016 is een gezamenlijke expositie te zien met de overkoepelende titel Sleutelwerken.

De in Overasselt woonachtige kunstenaar ToPé toont zijn objecten van recyclemateriaal en de leden van kunstgenootschap ‘De Nieuwste Ploeg’ laten hun grafisch werk zien. De creativiteit en de diversiteit van de exposanten zorgen voor een breed scala aan interpretaties van het gegeven ‘sleutel’, symbool voor openen/sluiten, binnen/buiten, zoeken/vinden.

 

De inmiddels internationaal doorgebroken kunstenaar ToPé verrijkt de expositie met objecten waarin ‘hij steeds op zoek is naar historische verbindingen tussen mens, cultuur, natuur, materiaal en het onherroepelijke heden’. In zijn driedimensionale werk is de sleutel de rode draad en zien we de hand van de meester die in zijn fantasie op zoek is naar de dialoog met de toeschouwer. ‘Want over de vragen die zijn werk oproept mag men gerust even nadenken’, aldus ToPé.

Kunstgenootschap ‘De Nieuwste Ploeg’ is een initiatief van tien amateur beeldend kunstenaars met als gezamenlijke passie actief met kunst bezig zijn. De kunstenaars worden begeleid door kunstenaar ToPé. Hij beschouwt, adviseert en inspireert. Afgelopen jaar is er naast het eigen werk van de leden van het genootschap samen met ToPé een project gestart met als titel ‘Sleutelwerken’.

De meest gebruikte techniek is vlakdruk (monotype) in combinatie met hoogdruk (linoleum). Gedurende het jaar hebben de kunstenaars hun eigen project, hun eigen ontwikkeling en ervaring. Het bespreken van elkaars werk draagt daaraan bij, bevordert creativiteit, inzicht in kunst en levert inspiratie.

Van 2 april t/m 16 mei 2016 in het Raadhuis van Ravenstein (St. Luciastraat 2). De toegang is gratis. Openingstijden: di-za 10-16.30 uur; zo 11-16 uur.

Op zaterdag en zondag is meestal een van de kunstenaars aanwezig.