Expositie cursisten van Creapoelka

Van 21 mei t/m 21 augustus 2016 in het raadhuis van Ravenstein

 

Deze expositie is samengesteld door 6 deelnemers van alle cursussen, de Stilte in Beeldavonden en de Werkplaats van Atelier Creapoelka in Ravenstein/Demen. Je kunt bij Luc en Marianne Willems van Atelier Creapoelka in een ontspannen sfeer aan de slag vanuit je eigen invalshoek. Dit uit zich onder meer in de diversiteit van het werk van onderstaande cursisten.

 

Anneke Vermeulen

Anneke Vermeulen

Ik werk het liefst figuratief. Voor mij is het steeds weer de uitdaging om de expressie in een beeld te leggen zonder te gedetailleerd te werken. Het beeldhouwen is voor mij een interessant proces van kijken en doen, analyse van de vormen, synthese in het beeld.

 

Hilda Gesthuizen

Hilda Gesthuizen

Ik probeer zoveel mogelijk de steen te laten zijn wat het is. De vorm zoveel mogelijk laten zijn en de innerlijke schoonheid naar boven te halen, te accentueren

 

Ingrid Bakker

Ingrid Bakker

Voor mij is beeldhouwen het ontdekken wat ik in een beeld wil uitdrukken. Bij deze poes was mijn inspiratie zijn mooie staart die ik extra wilde uit laten komen en verder de trots en zijn ijdelheid die hij uitstraalde.

 

Maria Kerkhof

Maria Kerkhof

Beeldhouwen is voor mij een uitdaging omdat ik van een ruwe steen een eigen creatie kan maken. Het uitbeelden van menselijke figuren spreekt mij het meeste aan.

 

Marion Tulp

Marion Tulp

Sinds 4 jaar ga ik eens per maand met veel plezier beeldhouwen bij Creapoelka. Ik werk intuïtief, uitgaande van de steen. Soms zie ik meteen al iets in de steen en probeer dat er vervolgens uit te halen. Vaak ga ik gewoon aan de slag en wordt het nogal eens een vrouwentorso of billen. 

 

Tom Jegen

Tom Jegen

Bezield hout.

Een stuk hout wat mij aanspreekt op mijn pad, neem ik mee, en bewerk het naar een unieke vorm.

 

 

Voor meer foto’s van beelden van deelnemers en informatie over deze activiteiten zie: www.creapoelka.nl/beeldengalerij