Nijmeegs Strijkersgilde met soliste Dana de Vries (cello)

Nijmeegs Strijkers Gilde     

Zondag 26 juni brengt het Nijmeegs Strijkersgilde met soliste Dana de Vries (cello) ‘Voor Elck Wat Wils’ een gevarieerd programma met werken van Gassmann, Bach, Janacek en Vasks. Niet vaak uitgevoerde, prachtige stukken van Oost-Europese componisten die sterk in karakter variëren. In het werk van de nog levende Letse componist Pēteris Vasks komen verdriet en lijden sterk naar voren, terwijl het celloconcert van C.P.E. Bach barst van de energie en het optimisme. Dit concert staat o.l.v. dirigent Johan Olof.

DanadeVries            JohanOlof 
Solist Dana de Vries (Leeuwarden, 1993) behaalde aan ”Le Conservatoire de Paris’ haar bachelor en is nu Masterstudente. Zij trad als solist op in Carnegie Hall New York, Concertgebouw Amsterdam, Portugal, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Letland met cello concerten van Dvorak, Saint-Saëns, Elgar, Boccherini, Haydn, Kooreman, Weinberg en Tsjaikovsky. Dana is lid van het ‘Kandinsky String Quartet’, voorkomend uit het European Union Youth Orchestra. Daarnaast speelde ze samen met Klara Würtz en Emmy Verhey, momenteel met pianiste Fiona Mato. Dana won prijzen bij de Amsterdamse Cello Biënnale, de Avond van de Jonge Musicus en Het Prinses Christina Concours.

Het Nijmeegs Strijkersgilde is voortgekomen uit de wens van een groep ervaren strijkers om muziek,  specifiek voor strijkorkest geschreven, over het voetlicht te brengen. Ondanks een rijkdom aan muzikale ensembles in de regio Arnhem-Nijmegen ontbrak het nog aan een strijkorkest. Het Nijmeegs Strijkersgilde vulde die leemte.  In 2008 bracht het orkest zijn eerste programma, dat enthousiast werd ontvangen. Daarna volgden verscheidene succesvolle projecten met uiteenlopende thema’s en wisselende dirigenten.

Aanvang 15.00 uur in de Garnizoenskerk van Ravenstein (Servetstraat 1).Toegang € 12,50. Voorverkoop € 10, voor vrienden van Stichting Cultuur Ravenstein eveneens € 10. Jeugd tot 12 jaar vrij toegang.

Voorverkoop: info@nijmeegsstrijkersgilde.nl  of via: pr@cultuur-ravenstein.nl.

Kaartverkoop tevens een half uur voor aanvang in de Garnizoenskerk.

Dit concert kwam tot stand onder auspiciën van Stichting Cultuur Ravenstein. Ook in oktober 2013 waren zij te gast in de Garnizoenskerk met een succesvol optreden onder leiding van dirigent Jan Stulen t.g.v. het lustrum van het Nijmeegs Strijkersgilde.