2 oktober in Ravenstein: ‘Feuilles Volantes’: Optreden van Gildas Delaporte en Bert van den Brink

gildas-en-bert

Een zondagmiddag in Franse sfeer.

‘Feuilles Volantes’, een ontdekking voor iedereen die van (h)eerlijke muziek en Franse chansons houdt! 

 

Een optreden van Gildas Delaporte en Bert van den Brink doet denken aan de klank van traditionele Franse chansons door de instrumentatie en de taal, terwijl alle composities nieuw zijn. Dit concert vindt plaats op zondag 2 oktober in de Garnizoenskerk van Ravenstein, aanvang 15.30 uur. Entree 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis toegang. Vriendenpas geldig. Reserveren per e-mail naar: secretariscultuurravenstein@gmail.com.

 

Chansons de Poètes

Bassist en beiaardier Gildas Delaporte kwam door zijn grote passie voor de Franse poëzie op het idee muziek te componeren bij de teksten van een groot aantal gedichten. Zo zijn gedichten van Victor Hugo, Charles Beaudelaire en Marceline Desbordes-Vakmore nu ook chansons geworden. Voor één van de chansons, getiteld Etty Hillesum, schreef Gildas zelf de tekst. Zij werd in de oorlog gedeporteerd en net als Anne Frank is zij bekend geworden door haar dagboek.

Bert van den Brink is verantwoordelijk voor de arrangementen en begeleidt op piano en accordeon.

 

Gildas Delaporte (1964):

Kwam in 1998 vanuit zijn geboorteland Frankrijk naar Nederland om contrabas en beiaard te studeren. Gildas is als contrabassist verbonden aan Philharmonie Zuidnederland  en daarnaast ook stadsbeiaardier van Oudewater, Geldrop en Schijndel.

 

Bert van den Brink (1958):

Cum laude afgestudeerd klassiek pianist. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In 2007 kreeg Van den Brink de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Bert trad eerder op met o.a. Thomas Oliemans, Klaartje van Veldhoven, Toots Thielemans, Chet Baker, Jules de Corte. Met vocalist Thomas Oliemans nam hij de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.

Bert is ook actief als arrangeur/producent. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini's en Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam.

 

Zondagmiddag 2 oktober, 15.30 uur in de Garnizoenskerk van Ravenstein.

Voor meer informatie: www.cultuurravenstein.nl