Expositie kunstenaars in Raadhuis Ravenstein (gewijzigd programma)

kunstenaarsRaadhuisjuli

van 20 juli t/m 3 september (gewijzigd expositieprogramma)

De in het jaarprogramma aangekondigde expositie eindexamenwerk docenten beeldende kunst van artEZ Arnhem is geannuleerd, omdat de installaties waarmee de kunstenaars zijn afgestudeerd, ongeschikt bleken. Met uitzondering van het werk van Willemijn Knulst in de vitrines, met daar omheen een alternatieve combinatie van exposities.

Willemijn Knulst is opgegroeid in een medische omgeving. Haar vader is dermatoloog en haar moeder doktersassistente. Van huis uit kreeg ze de liefde voor biologie mee. Haar beeldende onderzoek is gestart vanuit de oude biologische schoolplaten. Deze tekeningen zijn zeer gedetailleerd en geven zo goed mogelijk weer hoe het er in het echt uitziet. Ze begon met het natekenen van meerdere organen, maar spitste zich al snel toe op het hart. Een complex orgaan, waardoor het haar uitdaagde er meer onderzoek naar te doen. Naast deze wetenschappelijke benadering heeft Knulst het hart ook vanuit de taalkundige kant benaderd.  Dit resulteerde in het werken met verschillende technieken en het ambacht is daarin belangrijk. In haar thema's komt ze vaak terug bij de natuur en de mens. Haar werk is vrolijk van kleur en kunst is voor haar een middel om de wereld mooier te maken.

Riet Koel-Hemmer heeft  in verschillende stijlen geschilderd. In haar nieuwste werk, te zien in de trouwzaal, voert rood de boventoon en beperkt ze zich tot een kleurenpalet van voornamelijk rood, zwart, grijs en wit om zodoende tot de essentie te komen van wat ze wil uitdragen in haar werk. De hier tentoongestelde werken zijn geschilderd op groot formaat in olieverf met als uitgangspunt de kwetsbaarheid van de mens en zijn omgeving. Als basis gebruikt ze de kleur rood als achtergrond, die  staat voor alertheid en alarm. Haar ideeën geeft ze vorm in een min of meer kubistische stijl met natuurlijke elementen zodat er een surrealistische sfeer ontstaat. Verder maakt Riet Koel-Hemmer beelden in brons en steen, ook in opdracht (www.rietkoel.nl).

In de raadszaal zijn foto’s te zien van de Vrije Osse Fotoclub Met Body (VOFMB). Deze club bestaat uit plm. 40 leden (amateur-, semi- en professionele fotografen) ook uit Ravenstein, ieder met hun eigen expertise. Plezier staat voorop en gezamenlijk proberen de leden de kwaliteit van de foto’s naar een hoger niveau te tillen door kennis met elkaar te delen. De foto’s zijn opgedeeld in de categorieën portret-, landschap-, architectuur-, sport-, en macrofotografie.  De fotoclub komt één keer per maand samen. En er is altijd plaats voor nieuwe leden. Wil je een keer de sfeer komen proeven? Meld je dan aan voor een proefavond op www.vofmb.nl.

Van 20 juli t/m 3 september in het Raadhuis Ravenstein (St. Luciastraat 2)

Openingstijden: dinsdag  t/m zaterdag van 10-16.30 uur, zondag van 11-16 u