Start

Utrecht String Quartet geeft een speciaal concert in Ravenstein

Op vrijdag 29 juli brengt Stichting Cultuur Ravenstein het Utrecht String Quartet

met in de vergetelheid geraakt repertoire van Beethoven, Tsjaikovski en Piazolla

Een dag voor hun optreden tijdens de Robeco Summernights  in Concertgebouw Amsterdam speelt het Utrecht String Quartet op vrijdagavond 29 juli in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Dit concert dat onder auspiciën van Stichting Cultuur Ravenstein tot stand komt, vermeldt op het programma in de vergetelheid geraakt repertoire van Beethoven, Tsjaikovski en Piazolla.

Aanvang concert 20.00 uur. Entreeprijs € 10, op vertoon van vriendenpas € 7,50. Jeugd tot 18 jaar vrij toegang. Reserveringen via: secretariscultuurravenstein@gmail.com.

Utrecht String Quartet bestaat ruim dertig jaar en geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Eerste violiste Eeva Koskinen is concertmeester in het Noord Nederlands Orkest en doceert, evenals altist Mikhail Zemtsov, aan diverse concervatoria. Cellist Sebastian Koloski en violiste Katherine Routley maken beiden deel uit van het Nederlands Kamerorkest en Routley tevens van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Klassiek repertoire, maar ook samenwerking met hedendaagse componisten
Hoewel de vier musici in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. De uitstekende reputatie in de muziekwereld heeft het USQ vooral verkregen door hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire en door samen te werken met hedendaagse componisten.
Sebastian Koloski: 'tegenwoordig is een concert met alleen klassiek repertoire bijna een uitzondering. Er is veel vraag naar cross-over of programmatische projecten waardoor het repertoire binnen de kamermuziek verandert. Dat levert mooie dingen op, zoals een gezamenlijk concert met zanger Thomas Oliemans in TivoliVredenburg afgelopen seizoen, dat krijgt zeker een vervolg'.

Deze zomer zijn de kwartetleden druk bezet, want naast een festival in Ottawa/Canada organiseren zij masterclasses voor de Summerschool van de Universiteit van Utrecht. Tevens staat de opname van twee Kabalevsky strijkkwartetten op de agenda.

Vrijdag 29 juli 2106, 20.00 uur in de Garnizoenskerk van Ravenstein (Servetstraat 1)