Expositie van fotograaf Jean Louis Cavalan – Buiten-nacht-foto’s van de straten van Parijs, het platteland van de Bourgogne streek en de oceaan

Van 21 juli t/m 24 juli is in de Garnizoenskerk van Ravenstein fotografisch werk te zien van de Franse fotograaf Jean Louis Cavalan. Op zondag 24 juli is om 15.00 uur de finissage met muzikale bijdrage van De Anjo´s, accordeon en sopraansaxofoon. Iedereen is hierbij van harte welkom.


Cavalan over zijn werk:
‘Ik laat tijdens deze expositie alleen buiten-nacht-foto's zien. Lege plekken die de duisternis laten oplichten. Straatverlichting of maanlicht. Gedurende 2 jaar heb ik bijna alle avonden de straten van Parijs gefotografeerd, het platteland van de Bourgogne-streek en de oceaan. En ik heb geprobeerd een ode aan Mark Rothko te brengen’.

Tienduizend klikmomenten in 2 jaar tijd

‘Soms hapert de sluiter en lukt het niet om de lens open te houden omdat de belichting onvoldoende is. Soms is het beeld troebel, omdat ik er de voorkeur aan geef de LUMIX FZ-1000 zo’n 3 à 4 seconden in de hand te houden, zonder statief, zonder te trillen. De vlakken en velden zo groot mogelijk weer proberen te geven, alleen de 25 graden Celsius ontbreken. Eindigen door te eisen dat verticale lijnen op één punt samenkomen. Onvermijdbaar lawaai voor lief nemen. De moeilijkheid om datgene wat ik zie op mijn scherm op fotopapier te krijgen. Welk papier? Fine-Art Pearl! Welk Foto-lab? Negatif-Plus, Parijs!’

Jean-Louis Cavalan woont afwisselend in Parijs en in de Bourgogne streek, waar ook de inspiratiebronnen liggen voor zijn fotografische werk. Hij exposeerde eerder in Parijs, Toulouse en Carcassonne en de expositie in Ravenstein is zijn enige expositie in Nederland.

 

Donderdag 21 juli t/m zondag 24 juli in de Garnizoenskerk van Ravenstein (Servetstraat 1), iedere dag open van 11 tot 17 uur. Gratis toegang.

Impressie van zijn werk
Aftermidnite 

 

 

 

 

    P1130122 

Belles vagues. Ouep.

 

 

 

 

 

 

Pont neuf

 

 

 


P1110150    P1130578

 

 

 

 

 

En attendant la touche