‘Beeldend Berghem exposeert’ in het Raadhuis van Ravenstein

mientje    

Schilderijen, tekeningen, keramiek en beeldhouwkunst.

Van 27 augustus t/m 9 oktober exposeert de kunstenaarsgroep van Stichting Beeldend Berghem in het Raadhuis van Ravenstein, voor het eerst buiten haar dorpsgrenzen. Onder de titel “Beeldend Berghem exposeert” is werk van 20 amateurkunstenaars in diverse disciplines te bewonderen, zoals schilderijen, tekeningen, keramiek en beeldhouwkunst. Zij vinden het belangrijk om ook buiten Berghem actief te zijn en hebben daarom in het verleden ook kunstenaars van buitenaf uitgenodigd met hen mee te doen. Op deze wijze ontstaan nieuwe initiatieven om kunst te laten zien aan een breed publiek.

Stichting Beeldend Berghem is in 2008 opgericht met als doelstelling ‘het ondersteunen en onder de aandacht brengen van kunst en cultuur in Berghem’. Elke twee jaar organiseren zij een eigen expositie of atelierroute, zoals vorig jaar de succesvolle expositie ‘Art in ’t Bos’ in het vernieuwde Hoessenbosch Openluchttheater in Berghem. Daarnaast ondernemen zij als kunstenaarsgroep met elkaar creatieve activiteiten. Zoals het presenteren en bespreken van elkaars kunst, een workshop keramiek of bloemschikken onderling of een bezoek aan een expositie of museum. Voor dorpshuis de Berchplaets in Berghem maakten ze in 2013 gezamenlijk een schilderij compositie.

Boeda Beppie   Annette rooke

Voor de Berghemse gemeenschap ontwikkelde Stichting Berchem diverse activiteiten zoals: begeleiding keuze beelden van Tom Claassen, aangekocht voor de nieuwbouwwijk de Piekenhoef, kunstproject de Ruimte bij basisschool de Fonkeling, optreden van het Russische Neva Ensemble in november 2015 en schilderavonden bij Stichting Dichterbij in Berghem.

Ook hopen zij dit jaar een kunstzinnige bijdrage te kunnen leveren aan het internationale Mozaïekfestival dat op 18 september in Oss van start gaat.

jan2   schilderij Jeanne
Van 27 augustus t/m 9 oktober in het Raadhuis van Ravenstein.
Openingstijden: aug/sept di t/m za van 10-16.30u, okt alleen za/zo van 12-16u.

 

 

www.cultuurravenstein.nl