Expositie ‘De mens en zijn emoties’ van Wim Snellen

Wim Snellen

In het weekend van 10/11 en 17/18 september toont Wim Snellen zijn olieverf schilderijen in de Garnizoenskerk van Ravenstein met als centraal thema ‘de mens en zijn emoties’. Geert Snellen opent deze expositie op zaterdag 10 september om 11.30 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Vanaf zijn tienerjaren is Wim Snellen (Oss, 1952) ‘getriggerd’ en bezig met schilderen en tekenen.  Soms op een laag pitje maar, naarmate het meer zijn interesse kreeg, volgde hij diverse cursussen. Eerst was dat vooral aquarelleren, later werken met acrylverf. In het laatste gedeelte van zijn werkzame leven stapte hij, tijdens zijn 5-jarige opleiding aan kunstacademie Arendonk in België, definitief over op olieverf. Aansluitend specialiseerde hij zich nog 2 jaar in model en portret.

Wim snellen 2    Wim Snellen 3

Wim Snellen houdt zich dus vooral bezig met het schilderen van mensen. Vaak zijn het bepaalde groeperingen, zoals bijvoorbeeld demente of zwakzinnige mensen. Natuurlijk komt ook de ‘gewone’ mens aan bod. Hij ziet het als een uitdaging om de emotie van de betrokkene op het doek vast te leggen.

Soms zijn de verftoetsen duidelijk zichtbaar om zodoende het beeld krachtiger naar de kijker over te brengen. Dan weer vloeien de kleuren wat zachter en verfijnder in elkaar over om andere emoties weer te geven. Op deze wijze is een diversiteit aan schilderijen in olieverf ontstaan, waarvan Wim graag een gedeelte aan belangstellenden in de Garnizoenskerk wil tonen.

Op zaterdag en zondag  10/11 en 17/18 september in de Garnizoenskerk, Servetstraat 1, Ravenstein.

De kerk is open van 11-17 uur. Voor meer informatie: www.cultuurravenstein.nl