Neerloonse kunstenaar Jos Verschaeren exposeert zeefdrukken en multiples in het Raadhuis van Ravenstein

bronzen-follie-jos-verschaeren

Van 4 november t/m 8 januari zijn in de vitrines van het Raadhuis van Ravenstein zeefdrukken en multiples te zien van de veelzijdige Neerloonse kunstenaar Jos Verschaeren. Buiten de grotere werken waarmee hij een drietal jaren te zien was in de Kunst aan de Maas kunstroutes maakt hij ook kleinere werken en kunstwerken in oplage. Van deze laatste categorie is een aantal te zien in de vitrines van het Raadhuis in Ravenstein.

de-vis-is-gevlogen

Zeefdrukken

Het maken van grafische kunst begon in 1993, toen Verschaeren dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland in de gelegenheid werd gesteld om een serie zeefdrukken te maken. Dat leverde in hetzelfde jaar een nominatie op voor de Prix de Rome. In de daaropvolgende jaren is hij met een zekere onregelmatigheid zeefdrukken blijven maken, meestal met de vis als centraal symbool. Een aantal van die zeefdrukken zijn te zien in het Raadhuis.

 

Bouwkundige dwaasheden

Daarnaast exposeert hij modellen  van grotere werken en een aantal miniatuur follies: bouwkundige dwaasheden gemaakt van uiteenlopende materialen zoals hout, lood, koper, zink, brons, glas. Met dit thema houdt Verschaeren zich al even lang, zo niet nog langer bezig. Architectuur, en dan met name de niet-functionele architectuur, heeft hem altijd gefascineerd.

 

Openingstijden Raadhuis Ravenstein (St. Luciastraat 2)

zaterdag en zondag van 12-16 uur. De toegang is gratis.