Liesbeth Geenen – Tassen met ‘praatstok’   

 

tas-met-een-praatstok-als-handvat

In de vitrines van het Raadhuis van Ravenstein toont beeldend kunstenaar en levensluisteraar Liesbeth Geenen haar tassen met ‘praatstok’ van zaterdag 7 januari t/m zaterdag 25 maart. Zij vertelt hierover: ‘De mens is hét centrale thema in mijn leven en werk: fascinerend en mysterieus, onpeilbaar en een open boek, compleet en verdeeld. Dit probeer ik in mijn beeldhouwwerken tot uitdrukking te brengen. Enkele jaren geleden raakte ik geïnspireerd door een verhaal over het gebruik van de praatstok en ben ik begonnen met het maken van praatstokken.  

De praatstok (ook wel talking stick genoemd) is een communicatiehulpmiddel. Wanneer een persoon de praatstok vastheeft, wordt iedereen gevraagd te luisteren zonder interruptie.     
Een andere kunstvorm zijn mijn tassen. Met als unieke ‘vondst’ een praatstok als handvat: iedereen draagt immers zijn eigen bagage mee waar hij/zij graag met anderen over spreekt.’

 

Openingstijden Raadhuis Ravenstein (St. Luciastraat 2) op zaterdag en zondag van 12-16 uur. Gratis toegang.