Zaterdag 18 maart: de Mini Matthäus Passion

Stichting Cultuur Ravenstein presenteerde zaterdag 18 maart de Mini Matthäus.

foto GS Theo Audenaerd (002)
(foto Theo Audenaerd)

Ruim 100 muziekliefhebbers waren aanwezig bij de mini Matthaus Passion zaterdag j.l. in de Garnizoenskerk Ravenstein

 

Het mooiste uit Bach's Matthäus Passion in een korte, intieme versie.

voorjaar Matthaus 

Bach's Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar mét alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Stichting Cultuur Ravenstein nodigt u van harte uit in de Garnizoenskerk. Komt u ook om de passie mee te beleven?

Entreeprijs 15 euro, met vriendenpas 10 euro. Beperkte plaatsen beschikbaar, dus reserveer uiterlijk 5 maart via secretariscultuurravenstein@gmail.com.

Het is de muziek van het prille voorjaar, de muziek van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Even aangrijpende als prachtige muziek, die snel weer overal in het land zal klinken en nu al naar Ravenstein komt. Voor het eerst zal het Mini Matthäusensemble in de Garnizoenskerk haar eigen intieme, solistische versie van Bach's Matthäus Passion laten horen. Een sterk verkorte versie, waarin toch geen van de bekende delen ontbreekt en de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen. Voor kenners en liefhebbers, voor iedereen die niet zo lang wil zitten of voor een vriendelijke prijs kennis wil maken met Bach's meesterwerk. Een informatief programmaboekje ligt voor u klaar.

Bach unplugged; de geschiedenis van de Mini Matthäus
Een aantal jaren terug ontdekten deze geschoolde zangers hoe goed het klonk, die kleine solistische bezetting, Bach unplugged als het ware. Het was intiem, akoestisch, dichtbij en je hoorde zo goed hoe de stemmen afzonderlijk én samen zongen.
Of zoals violist/dirigent Johannes Leertouwer eens zei: 'Dat is de bedoeling van Bach. Niet dat je op afstand blijft, maar dat je het verhaal ingaat en meemaakt.' Precies. Niet per se makkelijker voor de zangers. Zij zingen én de koorpartijen én de solo's en kunnen zich nergens achter verschuilen. Sindsdien brengt dit vocaal ensemble deze Mini Matthäus met succes door het hele land, niet alleen in de gebruikelijke kerken en concertzalen.

Mini Mattaus Ensemble

Het Mini Matthäusensemble bestaat uit Henk Westland en Walther Deubel(tenor), Marjoke Kager (alt), Gerben van der Werf (countertenor), Hesther Oor en Paulien van der Werff (sopraan), Arjan Man en Ardaan Dercksen (bas), Jantine Strik (cantus firmus) en Bas Groenewoud (klavier).

Stichting Cultuur Ravenstein en het Mini Matthäusensemble zien u graag op 18 maart om de passie van dichtbij mee te beleven. Maar wees gewaarschuwd: Het Matthäusvirus kan echt toeslaan. Hoe vaker je de Matthäus hoort, hoe mooier-ie wordt!

Wanneer: zaterdag 18 maart 2017

Waar: Garnizoenskerk, Servetstraat 1, Ravenstein

Toegang: 15 euro, met vriendenpas 10 euro. Jeugd tot 18 jaar gratis

Tijd: 20.00-22.00 uur (kerk open 19.30 uur)

Reserveringen uiterlijk 5 maart via secretariscultuurravenstein@gmail.com