Nadine Zanow – Expositie op 10/11/12 & 17/18/19 maart in de Garnizoenskerk van Ravenstein

Zanow_Moonstone (002)

“…would that make you believe?…”

In maart verwelkomen wij schilderes Nadine Zanow in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Twee weekenden lang (10/11/12 & 17/18/19 maart) exposeert zij haar olieverf schilderijen en zal ze ook zelf aanwezig zijn.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 11 maart van 15-17 uur. Lisette Kuijpers opent de expositie, er is live muziek van Wilda van Drunen (contrabas) en Wim Langendijk (fagot). Ook is er een kort optreden van singer/songwriter Marike Jager, tevens vriendin van Nadine. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Zanow_TheHappeningsOfThisNight (002)            Zanow_TheNightOfTheSunAndTheMoon (002)

Schilderes Nadine Zanow is geboren in de Verenigde Staten als dochter van een Oostenrijkse moeder en een Bulgaarse vader. Na drie jaar in Bulgarije gewoond te hebben, verhuisde zij naar Nederland. Haar werk is verhalend en bevat elementen van folklore, vormen, beweging en stilte. Haar schilderijen maken ons bewust van de emoties die we als mens delen. Ze raken aan de gevoelens die ons nieuwsgierig maken naar elkaar.

Nadine Zanow: ‘Het leven is als een dorp. Mensen leveren de onderstroom. De geschiedenis, herinneringen en gebeurtenissen, legendes en muziek zijn de laag die persoonlijkheid en smaak vormen. Ik woonde in een aantal Amerikaanse steden onder diverse omstandigheden. Ik woonde in dorpen en steden in Bulgarije en Nederland, verbleef in andere landen. Ik observeer. Ik kijk met verwondering naar de toevallige omstandigheid of een speciaal moment. Ik wil weten wat mensen drijft. Wie zijn zij? Hoe verschillend zijn zij? Hoe gelijkend zijn ze? Welke rol speelt de cultuur in wat wij waarnemen als ‘uiterlijk’ of ‘innerlijk’? Hoe zijn wij afgescheiden van elkaar en het ‘mens zijn’? Zijn we niet echt hetzelfde, diep van binnen?’

Nadine Zanow volgde aan de Boston University, Massachusetts de opleiding Master of Fine Arts in Painting en sloot haar BFA in Painting aan het Maryland Institute College of Art in Baltimore succesvol af met Summa cum Laude vermelding.

De afgelopen jaren exposeerde zij o.a. in de St. Maartenskliniek Ubbergen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Museum Kasteel Wijchen en Webster University in Leiden.


Te zien vr/za/zo 10-11-12 en 17-18-19 maart in de Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1).

De kerk is elke dag open van 11-17 uur, gratis toegang. Nadine is zelf altijd aanwezig.

(zondag 19 maart open van 12-17 uur vanwege kerkdienst}