Expositie Genootschap voor Beeldende Kunst Oss (GBKO)

 Schilderwerken 2000 pix (002)

‘Eenheid in Verscheidenheid’


Het Genootschap Beeldende Kunst Oss exposeert van 1 april t/m 7 mei in het Raadhuis van Ravenstein. De officiële opening is op zaterdag 1 april om 15.00 uur, met zang en gitaarspel van Noor en Malou. Het Raadhuis is van dinsdag t/m zaterdag open van 10 tot 16.30 uur en op zondag van 11 tot 16 uur.

 

‘Eenheid in Verscheidenheid’ en Oss als Regenboogstad

De veertig leden van het Genootschap voor Beeldende Kunst Oss (GBKO) hebben als thema voor hun jaarlijkse expositie gekozen voor 'Eenheid in Verscheidenheid'. Zij geven daarmee op eigen wijze te kennen dat ze het helemaal eens zijn met de keuze van Oss als Regenboogstad. Samen met andere gemeenten zoals Den Bosch maakt Oss zich sterk voor de (sociale) acceptatie en veiligheid van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de gemeente. We streven naar een samenleving waarin iedereen zich vrij en veilig voelt om te zijn wie hij/zij is.

 

De Regenboog met al zijn kleuren staat voor diversiteit. Dat geldt ook voor de leden van het GBKO: Iedereen is anders maar toch zijn we allemaal één. Vandaar het thema: Eenheid in Verscheidenheid. Het inspireerde beeldhouwers, schilders, tekenaars en fotografen van het GBKO tot een grote verscheidenheid aan kunstwerken. In de fraaie expositieruimte van het Raadhuis van Ravenstein staan en hangen deze beelden, schilderijen, tekeningen, aquarellen en foto’s ruim een maand lang.

 

Te zien vanaf 1 april t/m 7 mei a.s. in het Raadhuis van Ravenstein (St. Luciastraat 2)

Openingstijden di t/m zat 10 tot 16.30 uur, zondag van 11 tot 16 uur. Gratis toegang.