Tentoonstelling Gilde Ravenstein

foto Rob Pluijm (002)

Van 13 mei tot en met 28 mei houdt het Sint Barbara Gilde Ravenstein een tentoonstelling in het Raadhuis te Ravenstein. Op zaterdagmiddag 13 mei om 15:00 uur zal het gilde de tentoonstelling met slaande trom en vliegend vaan officieel openen.

Als oudste vereniging van de vestingstad Ravenstein heeft het gilde een schat aan materialen. Vaandels, trommen, archiefstukken, gildezilver van vroeger en van recentere data en vele andere zaken zullen te zien zijn. Het gilde geeft zo een kijkje in de activiteiten door de eeuwen heen. Ook zal er oud filmmateriaal worden afgespeeld.

Op de eerste etage van het raadhuis zullen foto’s van Rob Pluijm te zien zijn. Deze zijn gemaakt tijdens de grote gildeoptocht tijdens de gildefeesten vorig jaar. Deze serie leverde Rob Pluijm de titel Qualified European Photographer op. Daarmee hoort hij bij een select gezelschap van ongeveer twintig Nederlandse topfotografen.

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei zal het gilde ’s middags om 14:00 uur op de Bleek schieten voor het driejaarlijks koningsschap. De tentoonstelling zal ook op die dag gewoon geopend zijn voor publiek.

 

De tentoonstelling is geopend: di – za 10-16 uur en zo 11-16 uur