‘De Maashorst’ gezien door de ogen van Kunstenaarscollectief Ravenstein (KuCoRa) in het Raadhuis van Ravenstein

Kucora3abc           

Van 9 september t/m 22 oktober laten 11 leden van het kunstenaarscollectief Ravenstein (KuCoRa) in het Raadhuis van Ravenstein hun werk zien dat in het teken staat van ‘De Maashorst’.

De officiële opening wordt op zaterdag 16 september om 16.00 uur verricht door Ben Keller, secretaris van Stichting Maashorst in uitvoering, muzikaal omlijst door Toon van Hoey, lid van KuCoRa.

Kucora2abc

De vormen van kunst waar de 25 leden van dit collectief zich voornamelijk mee bezig houden zijn schilderen, tekenen, boetseren, beeldhouwen en etsen. Het merendeel van de leden heeft de kunstopleiding gevolgd aan de kunstacademie in Arendonk.

Een aantal exposanten heeft ook deelgenomen aan de Ravensteinse Schildersdagen, dit jaar voor het eerst met succes georganiseerd door KuCoRa. De Ravensteinse schildersdagen is sinds 2000 een niet meer uit Ravenstein weg te denken activiteit voor kunstenaars. Jaarlijks komen hiervoor veel kunstenaars uit den lande naar Ravenstein om te schilderen op de mooiste plekjes in dit vestingstadje.

Kucora1abc

Zowel professioneel- als amateurkunstenaars kunnen lid worden van KuCoRa. Meer informatie hierover vindt u op www.kunstenaarscollectiefravenstein.nl.

Te zien van 9 september t/m 22 oktober in het Raadhuis van Ravenstein (St. Luciastraat 2)

Openingstijden:

September : di t/m za  10 – 16.30u, zondag van 11 – 16 uur

Oktober: za/zo van 12 – 16 uur