Expositie bronzen beelden van Gonda van der Zwaag

Gonda 1

‘Vergankelijkheid en de dunne scheidslijn tussen leven en dood’

Op za/zo 21, 22, 28 en 29 oktober 2017 exposeert Gonda van der Zwaag haar werk in de Garnizoenskerk van Ravenstein. Eén van de geëxposeerde bronzen beelden heeft als titel een strofe uit het op muziek gezette gedicht “Mondnacht” van Joseph von Eichendorff :   “Und meine Seele spannte Weit ihre Flügel aus, Flog durch die stillen Lande, Als flöge sie nach Haus.

De laatste dag van deze tentoonstelling zal zij naast een aantal andere liederen ook dit lied zingen. Het concertje op 29 oktober begint om 15.00 uur. Tussen de liederen in kan men gewoon in en uit lopen. Om 16.00 uur is er een feestelijke afsluiting.

Gonda3

Naast een aantal bronzen zijn er afbeeldingen te zien van de zeven Windtempels die zij in de afgelopen 30 jaar heeft gebouwd. De laatste Windtempel is begin januari symbolisch verbrand op het woestijnterrein van Museumpark Orientalis, Heilig Landstichting.

Gonda5

Over vergankelijkheid en de dunne scheidslijn tussen leven en dood

Gonda van der Zwaag maakt beelden van materialen die zij om zich heen vindt zoals horens, takken, botten, skeletjes, schelpen en veren. Ze laat zich door deze materialen leiden en streeft in haar werk naar evenwicht en harmonie. De beelden roepen associaties op met verre culturen en mystieke rituelen doch geven geen invulling en geen antwoord, ze blijven associatief en leven een eigen leven. Soms zijn de beelden humoristisch maar ze kunnen ook confronterend zijn.

 

Daarnaast zingt Gonda liederen. Beide gaan over de vergankelijkheid en de dunne scheidslijn tussen leven en dood.

 

Za/zo 21, 22, 28 en 29 oktober 2017, Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1)

De kerk is open van 11-17 uur. Gratis toegang.