OPROEP RAVENSTEINSE POËZIEROUTE 2020

lieveheersbeestje

We zijn al druk met de voorbereidingen voor de 25e editie van de Ravensteinse poëzieroute, ditmaal in samenwerking met de bibliotheek Ravenstein. En het start met een dicht- en teken wedstrijd voor kinderen uit de gemeente Oss ongeveer tussen 8 en 12 jaar. Heeft u (klein)kinderen in die leeftijd, dan wilt u ze misschien wel aansporen om mee te doen met de wedstrijd. De beste tekeningen en gedichten zullen samen de nieuwe Ravensteinse poëzie-fietsroute vormen. Vanaf januari zal hieraan via de scholen, posters, flyers en onze website bekendheid worden gegeven.

Voor nu alvast de belangrijkste informatie op een rij:   

 • Het thema voor de poëzieroute 2020 is 'Beestjes'.
 • Wij vragen kinderen om bij dit onderwerp een gedicht en een tekening (of andere illustratie) te maken.
 • Samenwerken met andere kinderen in de leeftijdsgroep is natuurlijk leuk.
 • Op 30 januari 2020 organiseert de bibliotheek een workshop gedichten schrijven
  Een mooie gelegenheid om te oefenen voor de dichtwedstrijd. Aanmelden kan vanaf januari via de website van de bibliotheek
 • Gedichten + tekeningen kunnen tot en met 17 februari 2020 ingeleverd worden bij de bibliotheek Ravenstein of digitaal op mailadres iw@nobb.nl.  
  Wij kiezen dan 10 gedichten + tekeningen voor de poëzie-fietsroute 2020.
 • Op zondag 5 april om 15.00 uur is de feestelijke opening van de nieuwe poëzieroute, en dan worden de winnende gedichten en tekeningen bekendgemaakt.
 • Het publiek kan die dag ook een stem uitbrengen voor de publieksprijzen, die diezelfde middag worden uitgereikt.

 

Inspiratie opdoen?
Kijk eens naar de gedichten van Annie MG Schmidt (regenworm, houtworm, eendjes, Spin Sebastiaan); Trijntje Fop (op een vlo, op een krokodil, op een olifant) Kees Budding (de blauwbilgorgel); Daan Zonderland (Biefstuk); of de beestengedichten van Kees Stip.

regenworm

Wij werken nog aan een 'beestachtig leuk' openingsprogramma met poëzie, muziek en theater, voor kinderen én volwassenen.
Dus zet 5 april alvast in uw agenda. 
Vanaf januari vindt u op onze website alle informatie en spelregels