Online foto-expositie – Nr. 11

Mirjam Appelhof online1

 

De fotografen hebben onder begeleiding van Mirjam Appelhof samen de mogelijkheden onderzocht fotografie in te zetten als middel om jezelf creatief uit te drukken.

Ze laten zien wat het verhaal is achter een beeld en brengen dat op verschillende manieren voor het voetlicht. De techniek waarmee de beelden tot stand komen is ondergeschikt in dit proces. De zeggingskracht van de foto staat voorop.

De fotografen hebben nauw samengewerkt en elkaar ondersteund om tot het beoogde eindresultaat te komen. Aan de online expositie wordt deelgenomen door de volgende fotografen, ieder met een eigen thema:

 

Monique Hebly “vaarwel”

In de loop van de tijd verdwijnt het ineens…. "Vaarwel"

Monique1

1. De allereerste luchtpost ontving ik van een Griekse vriend die ik ontmoette in Athene tijdens een vakantie. Wat super leuk was dat om met hem te schrijven en LUCHTPOSTBRIEVEN te ontvangen.

Monique2

2. Als de postbode kwam lag ik al te wachten bij de brievenbus. Spannend! Er gaat een vliegtuigje voorbij. Hij heeft een boodschap….. uit de hemel.

Monique3
3. Toen ik mijn moeder aan het helpen was met verhuizen, vond zij een brief in 1 van de verhuisdozen. Het was een brief van mijn vader die hij aan zijn vader had gestuurd over mijn geboorte…. Wat een prachtig verhuiscadeau was dat!

Monique4
4. 17 jaar lang lag er een FILMROLLETJE wat ontwikkeld en afgedrukt moest worden. Zou er nog iets op staan? Toen ik naar de fotozaak ging kreeg ik te horen dat er helaas geen beelden meer opstonden. Door allerlei noodgrepen kreeg ik toch nog hele vage beelden te zien, maar voor mij genoeg. Heel bijzonder om dit terug te zien.

Monique5
5. En toen vielen de KWARTJES…….

https://www.fotodreams.nl/#!fotografie_Oss

 

Lisette van Halder “vogelvrij”

De fotoserie van Lisette verbeeldt het verlangen naar vrijheid, en is geïnspireerd door een gedicht van Jules Deelder:

Vogelvrij

Soms, al dromend kan ik vliegen
en al vliegend ben ik vrij
Niets te willen
Niets te weten
Niets te moeten
dan er zijn
Onder mij zie ik het stromen
in een zuiver perspectief
Boven mij een onafzienbaar
peilloos diep, onpeilbaar niets
Soms, al wakend kan ik voelen
als een vogel in mijn droom
Hoe het is om niets te hoeven
en te zien hoe alles stroomt.

Jules Deelder (RIP 1944 – 2019)

http://lisettevanhalder.blogspot.com/

Lisette1

 

Lisette2

 

Lisette3

 

Lisette4

 

Lisette5

 

Lisette6

 

Lisette7

 

Lisette8

 

Lisette9

 

Jan Barnard “zonnige perspectieven op mijn bestaan”

Sinds 1967 woont de bevlogen fotograaf Jan Barnard in Ravenstein. Zijn drijfveer: natuurlijk licht en perspectief uit een andere hoek.

Hij volgt meerdere fotografieopleidingen, onder andere bij Hans Zoete in het Centrum voor de Kunsten van Eindhoven, bij Anne-Marie Vossen in de Muzelinck en bij Yvonne Jansen (Yvifoto)
https://www.facebook.com/Yvifoto-246261132229631/

Jan Barnard1

 

Jan Barnard2

 

Jan Barnard3

 

Jan Barnard4

 

Jan Barnard5

 

Jan Barnard6

 

Jan Barnard7

 

Jan Barnard8

 

Jan Barnard9

 

Jan Barnard10

 

Ina Straver "bladeren" 

Afgevallen bladeren die door de manier van fotograferen associaties oproepen.

Ina….. een fotograaf zonder Facebook en website zoals ze zelf zegt. Ik heb ook met Google niet veel informatie over Ina kunnen vinden. Ze maakt prachtige foto's van gevallen bladeren met veel aandacht voor detail, compositie en de schoonheid van verval. De perfectie van imperfectie!

 

Ida van Boekel “slaaptrubbels”

Wakker worden in de ochtend na een goede nachtrust lijkt heel vanzelfsprekend. Wanneer dit niet het geval is en de slaap maar niet gevat kan worden kan dat slopend zijn. Gedachten die ’s nachts blijven malen, stromen, zich vertakken en weer nieuwe gedachten oproepen. Manen die niet kunnen worden ‘gevangen’.

Ida heeft geprobeerd deze slapeloze momenten om te zetten in beelden. Alle beelden zijn zelfportretten. Er is gebruik gemaakt van mixed-media. Met de beamer wordt een afbeelding op de muur geprojecteerd en de fotograaf gaat tegen de muur staan. Zo ontstaat een nieuw beeld. De beamer beelden zijn eveneens door Ida zelf gemaakt.
https://www.idavanboekel.nl/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hanneke van Iersel  “emoties”

Het leven gaat gepaard met emoties, de ene keer heel sterk en de andere keer is het wel te handelen. Emoties komen en gaan, maar kunnen je ook opbreken. Wat als je angsten zo groot zijn dat je de deur niet meer uit durft te gaan, of dat je slapeloze nachten hebt omdat er enge dromen zijn. Door de uiting van de emotie te vergroten en vervolgens deze beelden op elkaar te leggen worden de emoties versterkt. In deze reeks zie je angst, intimidatie, vertrouwen en blijdschap.

Hanneke's moeder kreeg haar eerste camera toen ze 18 jaar werd, dat was in 1939. Zij heeft haar besmet met het fotografievirus. Hanneke is lid van fotogroep Goirle www.fotogroepgoirle.nl

angst hanneke van iersel small (002)

 

intimidatie hanneke van iersel small (002)

 

vertrouwen hanneke van iersel small (002)

 

blij hanneke van iersel blij small (002)

 

Francine Barnard “verbeeld verleden”

Bij weinig tastbare jeugdherinneringen, heeft Francine een verbeeld verleden gecreëerd.

Francine Barnard heeft jarenlang in de bibliotheek Ravenstein gewerkt en concentreert zich nu volledig op fotografie. Dat is voor haar "'kijken en genieten".

 

 

 

3Francine Barnards small

 

4-Francine Barnard small (002)

 

5-Francine Barnard small (002)

 

6-Francine Barnard small (002)

 

 

Rita Dekkers “de kracht van de zee”

 

Yvonne Jansen “spiegels der natuur”

Deze serie weerspiegelt behoefte aan stilte, bescherming en het onbekende.