Slagwerkduo

Een muzikaal spektakel op zondag 22 februari, 15.30 uur in de Garnizoenskerk te Ravenstein

Mervyn Groot                                               Jeroen Geevers

Jeroen Geevers

Mervyn Groot en Jeroen Geevers spelen werk van bekende componisten, afgewisseld met repertoire van vernieuwende avonturiers. Bewerkingen van Bach, Debussy en Piazzola, ook originele slagwerkstukken van Anders Koppel en Mauricio Kagel. Het publiek moet aan het werk in de hypnotiserende minimal-music van Steve Reich. Een muzikale middag vol melodieuze muziek en stevige ritmes.

 

Mervyn Groot (1989) begon op 8-jarige leeftijd met slagwerklessen aan de muziekschool te Terneuzen en speelde al vanaf dat moment mee in de slagwerkgroep ''De Vliegende Hollander". Vanaf zijn 15e volgde hij lessen in de voorlopleiding aan het Fontys conservatorium in Tilburg. In september 2007 ging hij studeren aan het conservatorium in Amsterdam en in 2013 behaalde hij zijn master-diploma. Mervyn speelde in projecten van het Nederlands Blazers Ensemble, ASKO/Schönberg ensemble en de Radio Kamer Filharmonie.

 

Jeroen Geevers begon zijn carrière als dirigent bij 'Joop van den Ende theaterproducties'. Voor deze producent dirigeerde hij een aantal grote musicals zoals My Fair Lady, Evita, Joseph, Petticoat en Saturday Night Fever. in 2010 leidde Jeroen een projectorkest dat werd samengesteld ter gelegenheid van de start van de Tour de France in Rotterdam. Dit orkest bestond uit 80 musici uit het hele land. Inmiddels heeft Jeroen een scala van ensembles gedirigeerd, van bigbands tot symfonieorkesten en van slagwerkgroepen tot harmonieorkesten.

 

Voorafgaande aan dit concert geeft Slagwerkduo.nl een workshop aan de basisschool jeugd (vooraf aanmelden en beperkt aantal). De workshop vindt plaats van 14.00-15.00 uur, t/m 12 jaar, kosten € 5 p.p.. Beperkt aantal plaatsen! Ouders van deelnemende kinderen krijgen € 2,50 korting op de entree van het concert na de workshop. Graag vooraf aanmelden bij: werkgroepcultuurravenstein@gmail.com.

De entreeprijs voor het concert van Slagwerkduo.nl is € 10.00. Kaarten verkrijgbaar bij de entree van de mooie Garnizoenskerk in het niet minder pitoresque Ravenstein.

Bij de Stichting Cultuur Ravenstein is een Vriendenpas verkrijgbaar die toegang geeft tot de complete serie van 5 concerten gedurende het jaar 2015. De prijs van de Vriendenpas is slechts € 30.00 en verkrijgbaar bij de Stichting. Voor meer informatie zie de website www.cultuur-ravenstein.nl. Ook is de Vriendenpas en de jaarfolder verkrijgbaar voor aanvang van het concert van Slagwerkduo.nl op zondag 22 februari a.s. om 15.30 uur.

 

Voor meer informatie over de twee enthousiaste muzikanten, klik hieronder:

Jeroen Geevers

Mervyn Groot