Concerten 2016

Alle concerten van dit seizoen bijwonen, voor een vriendenprijs van € 30? Dat kan met de Vriendenpas! De vriendenpas geeft toegang tot vier concerten. Voor nadere informatie en reserveringen:

 

Zondag 28 februari,  15.30 uur               

Quirici  Favilla‘Lautenwerk’

Giulio Quirici: barok luit & barok  theorbo

Isabel Favilla: voice flute & alto recorder

‘Bach’s circle’

Een intiem en kleurrijk recital ter ere van Johann Sebastian Bach vanuit een uniek gezichtspunt: de cirkel  van zijn nabije muzikale vrienden en familie. Via de  virtuoos instrumentale muziek van zijn vrienden, zonen en eerdere inspiratiebronnen omlijnt het duo Lautenwerk het muzikale pad van Johann Sebastian Bach en de langdurige erfenis die hij als componist naliet.

www.cultuur-ravenstein.nl/giulio en isabel

 

Zondag 10 april, 15.30 uur                        

PB023882Stefan Blonk, hoorn – Marjan de Haer, harp

Hoorn, Harp en Historie

Stefan Blonk en Marjan de Haer vertellen over hun  oude instrumenten en de geschiedenis van de combinatie hoorn en harp. Maar ze spelen vooral mooie muziek, die voor beide instrumenten geschreven is. Werken van bekende en minder bekende componisten zoals Ravel, Duvernoy, Saint-Saens, Strauss en Britten.

 

www.cultuur-ravenstein.nl/concert-hoorn-harp-en-historie-door-stefan-blonk-en-marjan-de-haer

        

 

 

 

Extra Concert: Zondag 26 juni Nijmeegs Strijkersgilde met Dana de Vries op cello  info 

Nijmeegs Strijkers Gilde 

                    

Zondag 2 oktober,  15.30 uur                

foto Bert en GildasGildas Delaporte, zang/contrabas

Bert van den Brink, piano/accordeon

Feuilles Volantes’, Chansons de Poètes

Bassist en beiaardier Gildas Delaporte kwam door zijn grote passie voor de Franse poëzie op het idee muziek te componeren bij de teksten van gedichten. Zo zijn tientallen gedichten nu ook chansons geworden.
Teksten zijn onder meer van Victor Hugo,  Charles Beaudelaire en Marceline Desbordes-Valmore. Een optreden van Gildas en Bert doet denken aan de klank van traditionele Franse chansons door de instrumentatie en de taal, terwijl alle composities nieuw zijn.

www.cultuur-ravenstein.nl/Gildas Delaporte en Bert van den Brink

 

 

 

 

Zaterdag 19 november, 20.00 uur

19 nov Khachaturian trioKhachaturian Trio

Het Khachaturian Trio, een combinatie van klarinet, viool en piano, brengt composities sterk gerelateerd aan traditionele muziek. Zoals het stuk van Alexander Arutiunian, gebaseerd op Armeense volksmuziek. Maar ook een compositie met een sterke invloed van de huidige technieken.  Laat u verrassen met Klezmer stijl- en Joodse melodieën bij de diverse dansen, die ons meenemen naar oosterse landen en hun trouwfeesten.

 

www.cultuur-ravenstein.nl/Khachaturian Trio