Concerten 2017

Garnizoenskerk, Servetstraat 1, Ravenstein

Entreeprijs 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis toegang

 

Zondag 12 februari         15.30 uur            The Guitar Connection ‘Connecting Spanish Music’

Het gitaarduo Ger Oosterhaven en Daniël Antonie staat voor de muzikale connectie tussen publiek, een mix van stijlen en hoogstaand klassiek gitaarspel. Met  een speciale plaats voor de Spaanse meesters. Ger en Daniël treden geregeld op bij De GitaarSalon in Enkhuizen, hét platform en podium voor aanstormend talent en hun voorbeelden, de internationale grootmeesters op gitaar.
Naast concerten geven zij les in klassiek- en popgitaar om leerlingen zelfstandig muziek te leren maken. ‘Leren spelen is één, maar luisteren is twee (De GitaarSalon).

The Guitar Connection

 

Zaterdag 18 maart             20.00 uur            de Mini Matthäus Passion

de Mini Matthäus Passion

 

Zondag 2 april                  15.30 uur            Gentlemen Singers         ‘Music without Borders’

Dit professionele vocale mannenoctet uit Tsjechië brengt een uniek repertoire van bekende componisten, songs van de Renaissance tot The Beatles. Ook worden hedendaagse componisten uitgenodigd, zoals de Ravensteinse componist Mark van Platen die in 2008 zijn ‘Nunc Dimittis’ voor dit ensemble schreef en sindsdien op het programma staat. Het ensemble won vele internationale prijzen en treedt regelmatig op tijdens prestigieuze muziekfestivals van de Verenigde Staten tot Zuid-Korea. Maar de Gentlemen Singers zingen vooral met liefde in hun hart en humor in hun hoofd!

The Gentlemen Singers 

 

Zondag 8 oktober           15.30 uur            De Andersons   ‘Hier Dooft Niets’  theaterconcert over verwondering

De Andersons, drie zangers en theatermakers,  veroverden reeds menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme. In het hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert 'Hier Dooft Niets' trekken zij ten strijde tegen de onverschilligheid en doen een liefdevolle oproep tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met u aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. U bent gewaarschuwd: dit muzikale trio is erop uit om uw hart te veroveren en u met nieuwe dromen naar huis te sturen.

‘Verwondering is het begin van alle wijsheid’ (Aristoteles).                                                

De Andersons

 

Zondag 19 november    15.30 uur             Jong talent op het concertpodium met de zusjes Pedano

Maria (14 jaar, hobo) won vorig jaar de eerste prijs bij het Christina Junior Concours en trad op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert en de Max Proms. Zij was tevens  kandidate bij Superkids.

Behalve hobo spelen zingt Maria graag; zowel klassiek als in musicals. Dit jaar doet ze mee met ‘Moeder ik wil bij de Revue’. Maria zegt hierover: ‘Muziek betovert me. Het maakt me heel blij, vrolijk of juist verdrietig en emotioneel. Muziek is heerlijk!’

Anuschka (17 jaar, altviool) was in 2015 finaliste van het Concertgebouwconcours en won bij het  ‘Concours Européen pour jeunes solistes’ de eerste prijs. Ze maakt sinds kort deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich. ‘Muziek is een taal en het delen van muziek of het samen spelen is communiceren. En communiceren via de muziek is het mooiste dat er bestaat!’ zegt Anuschka.     

Pedano zusjes